Van Green River naar Henrieville
Door: janoekje
Blijf op de hoogte en volg Jan
18 April 2015 | Verenigde Staten, Henrieville
Het landschap verandert in erg mooi bergland en zo omen we in Capitol Reef NP. We bewonderen ook hier de mooie rotsen en de rotstekeningen die indianen 1000 jaar geleden maakten. We rijden door tot Torrey waar we tanken voor $ 100,00 de benzine kost hier ongeveer 85 dollarcent/liter.
Wij rijden ong. 4 km op 1 liter! Onze 8 cilinder Ford rijdt prima en in de bergversnelling neemt hij moeiteloos hellingen tot 12%. We rijden nu verder over weg 12 een fantastische route door het Dixie Nat Forrest. Het begint te sneeuwen, we rijden nu soms op 3000 m hoogte. foto 2. Het is erg koud in de wind maar het is een heel mooie weg. Zo rijden we door of over Grand Staircase Escalante NP waar we over een bergrug rijden die net zo breed is als de weg! Ook hier mooie plaatjes. foto 3. In Henrieville rijden we naar het Kodachrome Basin St. p. waar we een selfsupporting plek krijgen, onder mooie bergkammen en tussen jeneverbes struiken. foto 4. Alle plekken met el. aansluitingen waren bezet. Ook hier begint het te sneeuwen, maar de temp blijft rond 0 gr. Onze kachel is warm en onze boord-accu vol. Wij redden ons wel.