Halifax - Reisverslag uit Sackville, Canada van Jan Eppinga - WaarBenJij.nu Halifax - Reisverslag uit Sackville, Canada van Jan Eppinga - WaarBenJij.nu

Halifax

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan

30 Mei 2017 | Canada, Sackville

Zondag 28 mei besluiten we de Lighttower tour deels te gaan rijden. Die route loopt langs de camping en brengt ons in de richting van Halifax. Hier aan de kust liggen piepkleine vissersdorpjes met soms maar 50 inwoners. Er wordt driftig op kreeft gevist want dat mag nog tot eind mei en dan pas weer in november. We stoppen ook bij het Swissair Monument, een mooi en mooi gelegen gedenkteken aan het neerstorten van het Swissair vliegtuig in 1998 10 km uit de kust hier, er kwamen 228 mensen om. Daarna bij Peggy's Cove, hier beuken de golven van de oceaan op het harde graniet van de kust. Het is erg toeristisch maar ook indrukwekkend. Hier is het winderig en maar 6 gr. We rijden Halifax voorbij en eindigen in Upper Sackville op een mooie camping, niet te ver van de stad en maar 20 km van Fraserway waar we de camper moeten inleveren. Hier is het zonnig en 20 gr.
Maandag rijden we naar Halifax en parkeren vlakbij Pier 21 waar een miljoen immigranten zijn aangekomen, gescreend en geregistreerd. We lopen de prachtige en gezellige board-walk langs de haven en bezoeken de citadel boven de stad. Hij is nog in gebruik als kazerne en er wordt flink geoefend. De wisseling van de wacht met uitleg is een leuk schouwspel. We verbazen ons over de afmetingen van dit fort, wat overigens nooit is aangevallen. Toen het rond 1880 klaar was, was de oorlog afgelopen. De toegang is gratis vanwege het 150 jarig bestaan van Canada, wij genieten van het uitzicht en het mooie weer. We lopen terug naar Pier 21 en willen kijken of we onze familieleden in de registers kunnen vinden, maar de privacy regels staan dit niet toe.
Terug op de camping nog even van het mooie weer genieten.
Vandaag inpakken schoonmaken en vooral genieten van de zon en een mooi boek.
Morgen de camper inleveren en de lange reis naar huis.
Tot nu toe is alles vlekkeloos verlopen, op één verregende dag na, maar je kunt niet alles hebben!
Wij hebben genoten van deze reis!!

• 31 Mei 2017 - 08:11

Petra Sluis Van Der - Hummel:

Nou, wat een mooie reis weer, en dan zit het er zomaar weer op. Maar wat hebben jullie veel gezien. Een hele goede reis terug, en lekker nagenieten van alles.

• 31 Mei 2017 - 08:57

Marga En Lukas:

Weer een mooie reis, mooie foto's. We houden hier nog wat mooi weer voor jullie vast, goeie terugreis! Groetjes!

• 31 Mei 2017 - 09:52

Jolanda Drewes-Keuning:

Prachtige reis hebben jullie weer gemaakt, volgens mij. Ik zou bijna zin krijgen in mijn pensioen!
    Maar 1 dag regen en dat was juist bij de Fundy-baai! Heerlijk om op terug te kijken straks in het vliegtuig en weer thuis. Goede terugreis gewenst!

• 31 Mei 2017 - 10:09

Betty Westerik:

En nu verheugen op het weer thuis zijn! Lekker nagenieten - foto's op hun plek zetten en vertellen, vertellen aan allen, die er van willen horen!
    Het was fijn om met jullie mee te reizen.
    Groetjes, Betty.

• 31 Mei 2017 - 18:45

Geury De Vries:

Fijn dat jullie het zo naar jullie zin gehad hebben. Jullie komen weer thuis met heel veel indrukken en mooie herinneringen.
    Goede terug reis!!
    Geury

• 01 Juni 2017 - 09:17

Jaap En Henny:

Mooie verslagen; prachtige reis weer volbracht. Leuk om te volgen. Wij zijn benieuwd naar het fotoboek. We wensen jullie een goede reis terug. Misschien zijn jullie al terug in Nederland, als we dit schrijven.
    Groet,
    Jaap en Henny

• 01 Juni 2017 - 10:03

Mieke:

Fijn dat jullie zo genoten hebben. Dank voor het laten meegenieten. Houd de zonnebrand bij de hand, voor als je in tropisch Nederland komt.
    Tot in Fridhem/ Tallbacka!