Van Spearfish naar Silvercreek.
Blijf op de hoogte en volg Jan
14 April 2018 | Verenigde Staten, Idaho
Donderdag rijden we weer via de 90 naar Gilette waar we inkopen doen. Daarna via weg 85 en 25 naar Casper. Het is weer echt Cowboy-land hier. Het waait erg hard, we kunnen niet hard rijden. In Casper is het één grote stofboel, daar willen we niet blijven, dus maar door naar Shoshoni, daar is in ieder geval een RV camping.
Shoshoni heeft zijn beste tijd gehad op deze RV camping willen wij niet staan. Dus verder naar Thermopolis. We komen door de Wind-river Canyon in het Boysen Statepark. Fantastisch mooi. In Thermopolis een mooi plekje op de camping.
Vrijdag uitslapen tot 8 uur! Na het ontbijt rijden we naar de hotsprings waar we heerlijk in het warme water baden!(gratis!) We ruiken ondanks het douchen na afloop de hele dag naar zwavel, maar dat mag de pret niet drukken. We willen naar Grand Teton en rijden terug naar Shoshoni waar we weg 26 nemen, die volgen we de komende dagen. Weer door de prairie naar Dubois, daar is de camping gesloten, dan maar verder naar Moran. We moeten over een 3000 m hoge pas waar het sneeuwt en we tussen 2,5 m hoge sneeuwwallen rijden. In Moran blijkt dat het Teton park is afgesloten vanwege het weer!! Wij rijden Scenic weg 26 naar Jackson erg mooi, waar we op een parkeerterrein overnachten. Campings hier zijn gesloten tussen winter en zomerseizoen. We slapen er prima overigens.
Vanmorgen rijden we om 8.30 uur naar weg 22 de Teton pas 2500 m over, steil maar een prachtige route. Boven zijn veel ski-ers en sneeuwscooter-rijders in de weer.
Wij genieten van het kerstplaatjes landschap. Via weg 33 en 31 komen we weer op de 26 en rijden we naar Craters of the Moon Nat Monument. Hier verbazen we ons over de vormen en kleuren die de vulkaanuitbarstingen hebben opgeleverd. Het waait hard en is 4 graden hier. Toch lopen we een aantal trails. We rijden verder op de 26 tot Carie waar we weg 20 naar Picabo nemen. Hier staan we op een heel mooie RV-camping. We zijn de enige gasten! Het was hier om 17.00 uur 16 °C, morgen wordt het nog warmer zeggen ze. Tot zover, met ons is alles prima.
16 April 2018 - 10:40
Marijke:
Mooie jassen! En natuurlijk mooie foto's met mooie omgeving! -
16 April 2018 - 11:23
Petr:
Prachtige foto's. Maar wel erg rustig overal, niet vervelend?