Halifax
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
29 Mei 2025 | Canada, Halifax
Dinsdag wilden we met de bus naar Halifax. De bus stopt 10 min lopen van de camping. Ze accepteren alleen maar contant geld wordt ons verteld en wij hebben alleen kaartjes (creditcards) Dan rijden we toch maar met de camper naar Halifax. Erg druk verkeer en we gaan via een heel hoge brug het water over. Parkeren kan niet in de parkeergarage, daar is de camper te hoog voor. Op een groot parkeerterrein bij de Walmart kunnen w wel terecht. We doen wat inkopen en kijken in wat winkels. Bij de ATM tappen we geld. Het is 25 gr, dus terug naar de camping en lekker buiten zitten lezen.
Woensdag dus met de bus. Als we met een 20 $ biljet ong 13 € willen betalen zegt de chauffeur dat hij geen wisselgeld heeft je moet gepast met muntgeld betalen. Voor bus en veerboot kost dat ong. € 3- voor ons beiden. Wij hebben alleen 20 dollar biljetten. De chauffeur zegt Welcom in Canada enjoy your day en geeft ons gratis kaartjes![e-1f60b] Met bus en boot zijn we om 11.00 uur bij het waterfront van Halifax. Hier is een houten boardwalk waar je een paar km langs het water kunt lopen veel eet en vreet en veel winkeltjes, gezellig. Wij eten heerlijke spareribs, wel veel te veel, wat we niet op kunnen krijgen we natuurlijk mee. Het is prachtig weer en we gaan niet te laat terug naar de camping, we moeten nu wel betalen, lekker buiten zitten en beginnen met pakken.